En iyi Macera Oyunları (2016)

Macera oyunları, araştırma, keşif, bulmaca çözme gibi unsurları içeren, hikayeye odaklı bir çeşit video oyun türüdür. Bu türe ait bir çok yapım bulunmakta.

Macera oyunu türünde bir çok yapım hali hazırda karşımıza çıkıyor, peki bu yapımlarda bizi çeken unsurlar neler? Bir macera oyuna başladığımızda, yukarıda bahsedilen tüm unsurlar yer aldığı zaman, oynamış olduğunuz oyundan gerçekten zevk alıyorsunuz. Bunu yemek yer gibi düşünün, yediğiniz yemeğin tuzu az olduğu zaman sizde tuz atma isteği doğurur. Tabii tuz kullanmıyorsanız orası ayrı. Yani oyunun herhangi bir şeyi eksik olduğu zaman, maalesef istenilen tat alınamıyor.

Bu sebepten dolayı macera oyunlarını listelerken, bu durumu göz önünde bulundurarak bir listeleme yaptık.

En iyi Macera Oyunları

Back to the Future: The Game

Aynı isimdeki filmden uyarlama olan oyun, Telltale Games tarafından yapılıp yayınlanmıştır. Toplamda 5 bölümden oluşmaktadır. Marty McFly ve Doctor Emmett Brown’ın dizideki geleceğe dönüş macerasını konu alan yapım sürükleyici atmosferi sayesinde kendisine bağlıyor.

D4: Dark Dreams Don’t Die

D4: Dark Dreams Don’t Die, Access Games tarafından geliştirilip, AGM PLAYISM tarafından yayınlanan macera oyunudur. Eşinin ölümü üzerinden iki yıl geçen David, kazandığı özel bir güç sayesinde geçmişe gidiyor ve bu ölümün arka planında yatan gerçeğe uzanmaya çalışıyor.

Game of Thrones

Game of Thrones, aynı isimdeki dizi ve romana dayalı bir macera oyunudur. Telltale Games tarafından geliştirilip, yayınlanmaktadır. Oyun içerisinde dizide yer almamış, sadece kitapta yer alan hikayelerin ortasında kendinizi buluyorsunuz. Diziyi izlemiş ve romanı okuduysanız, oyun sizi sürükleyip götürüyor.

The Walking Dead: Season One

The Walking Dead,  Telltale Games tarafından geliştirilip, yayınlanmaktadır. Oyunun ana karakteri Lee Everett. Oyun Lee’nin tutuklanmış, polis arabasında götürülürken başlıyor. Lee’nin tutuklanma sebebi karısıyla birlikte olan milletvekilini öldürmüş olması. Normal yaşamında Lee Georgia Üniversitesi’nde öğretmen ve ailesiyle birlikte Macon’da yaşıyor. Polis arabasıyla giderken, gelen anonsla arabayı süren polisin dikkati dağılıyor ve bir zombiye çarpıyorlar. Bu noktadan sonra olaylar gelişmeye başlıyor.

The Wolf Among Us

The Wolf Among Us, Telltale Games tarafından geliştirilip, yayınlanmaktadır. Bill Willingham, 2002 yılında Vertigo Comics ile anlaşarak yeni bir çizgi roman serisi olan Fable’a başladı. Fable’ın ana temeası The Wolf Among Us’ı oluşturuyor. Büyük Kötü Kurt, Pamuk Prenses, Üç Küçük Domuzcuk, Güzel ve Çirkin, Kurbağa Pren ve daha nicesi bir gün kendi masal diyarlarından kovulurlar. Bir çoğu New York şehrine geliyor ve yaşamlarını burada sürdürmeye başlıyor.

 

 

Önceki İçerikBattlefield 1 Resmi Tek Oyunculu Tanıtım Videosu Yayınlandı
Sonraki İçerikRazer Kraken Pro V2 ve Kraken 7.1 V2 Tanıtıldı
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz