En iyi 20 Aksiyon Oyunu (2016)

Aksiyon oyunu denilince, el göz koordinasyonu ve tepki süresi gibi fiziksel zorlukları ön plana çıktığı oyun türleri aklımıza geliyor. Aksiyon oyunu türünde bir çok güzel yapım, bu senede karşımıza çıktı. Peki bu türdeki oyunların hangileri oynamaya değer? Sizler için En iyi 20 Aksiyon Oyunu listesini hazırladık.

  • Liste A-Z’ye şeklindedir.
  • Numaralandırmanın herhangi bir önemi yoktur.

En iyi 20 Aksiyon Oyunu

20Adventures of Pip

Adventures of Pip, TicToc Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan bağımsız bir aksiyon oyunudur. Platform türündeki oyun 32 bit olan dünya içerisinde, 1, 16, 23 bit formları arasında geçiş yapan ana karakterin hikayesini konu alarak almaktadır.

19Arslan: The Warriors of Legend

Arslan: The Warriors of Legend, KOEI TECMO GAMES CO., LTD. tarafından geliştirilen ve yayınlanan aksiyon oyunudur. The Heroic Legend of Arslan animasyonu ile aksiyon dolu Warriors serisinin heyecanlı birleşimi olan oyun, sizi fantastik bir evrene davet ediyor.

18Axiom Verge

Axiom Verge, Thomas Happ Games LLC tarafından geliştirilen ve yayınlanan bağımsız bir aksiyon oyunudur. Eski tarz ilerlemeli aksiyon ve macera oyunu olan oyunda, uzay ortamında uçup, etrafı araştırıp sürreal bir uzay dünyasını keşfetmenizi sağlıyor.

17Batman: Arkham City

Batman: Arkham City,  Rocksteady Studios tarafından geliştirilen ve Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından yayınlan Aksiyon Macera türünde Video oyunu. Oyun bilgisayarlar için ilk çıktığı tarihlerde yer alan hatalardan dolayı geri kaldırılıp, hatalar düzeltildikten sonra tekrardan yayınlanmıştı.

16Dead Island

Dead Island, Techland Polska tarafından geliştirilen ve Deep Silver tarafından yayınlan aksiyon oyunudur. Zombilere karşı hayatta kalmaya çalıştığınız oyun, bu konudaki en başarılı yapımlardan birisidir.

15Dead Rising 2: Off The Record

Dead Rising 2: Off the Record, Capcom tarafından geliştirip ve yayınlanan aksiyon oyunudur.

14Devil May Cry 4: Special Edition

Devil May Cry 4, capcom tarafından geliştirilip ve yayınlanmaktadır, serinin 4. oyunudur. Dante adındaki şeytan avcısı, Fortuna Şehri’nin baş rahibine saldırınca, Nero adlı genç karakter Dante ile savaşmaya başlar ve olaylar gelişir.

13Far Cry Primal

Far Cry Primal, Ubisoft Montreal tarafından geliştirilip, Ubisoft tarafından yayınlanan  Aksiyon- Macera türünde bir oyundur. Far Cry Primal, oynanış itibariyle, diğer Far Cry serilerindeki dinamik yapısından bir farkı olmasa da, genel dünyasıyla ilgi çekmeyi başarmakta.

12Freedom Planet

Freedom Planet, GalaxyTrail tarafından geliştirilip yayınlanan bağımsız aksiyon oyunudur. 2d Platform türündeki oyun aksiyon seven oyuncular için muazzam bir yapıda olduğu söylemekte fayda var.

11Killer Is Dead: Nightmare Edition

Killer is Dead – Nightmare Edition, KADOKAWA GAMES / GRASSHOPPER MANUFACTURE tarafından geliştirilen ve Deep Silver tarafından yayınlanan bir aksiyon oyunudur.

10Lego Batman 3: Beyond Gotham

Lego Batman 3: Beyond Gotham, Traveller’s Tales tarafından geliştirilen Warner Bros Interactive Entartainment tarafından yayınlanan Lego temalı aksiyon-macera oyunudur.

9Lego Marvel Super Heroes

Lego Marvel Super Heroes, Traveller’s Tales ve TT Fusion tarafından geliştirilen, Warner Bros. Interactive Entertainment ve Feral Interactive tarafından yayınlanan Lego temalı aksiyon-macera türünde bir oyundur.

8Mega Man Legacy Collection

Mega Man Legacy Collection, Backbone Entertainment tarafından geliştirilen ve Capcom tarafından yayınlanan aksiyon oyunudur.

7Metal Gear Rising: Revengeance

Metal Gear Rising: Revengeance, Platinum Games, Kojima Productions tarafından geliştirilen ve Konami tarafından yayınlanan aksiyon-macera türünde bir oyundur.

6Metal Slug 3

Metal Slug 3, SNK Playmore, Nazca Corporation, Noise Factory tarafından geliştirilen SNK Playmore, D4 Enterprise, UTV Ignition Entertainment tarafından yayınlanan aksiyon oyunudur.

5Rise of the Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider Crystal Dynamics tarafından geliştirilen, Microsoft Studios ve Square Enix firmaları tarafından yayımlanan aksiyon-macera oyunudur.

 

4Shadow Complex Remastered

Shadow Complex Remastered, ChAIR Entertainment tarafından geliştirilen ve Epic Games tarafından yayınlanan aksiyon oyunudur.

3Shovel Knight

Shovel Knight, Yacht Club Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan, aksiyon-platform türünde bir video oyunudur. Kickstarter’da kitlesel fonlanan oyun, 26 Haziran 2014 tarihinde üç farklı platformda yayınlanmıştır.

2Tembo The Badass Elephant

Tembo The Badass Elephant, Game Freak tarafından geliştirilen ve SEGA tarafından yayınlanan aksiyon – macera türünde bir oyundur.

1Transformers: Devastation

Transformers: Devastation, PlatinumGames tarafından geliştirilen ve  Activision tarafından yayınlanan aksiyon oyunudur.

 

Önceki İçerikCivilization VI’da Roma’ya Trajan liderlik edecek
Sonraki İçerikiPhone 7 Hakkında Her Şey!
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz