Driveclub VR – İnceleme

2014’te çıkan orijinal Driveclub PlayStation 4’ün görsel açıdan en etkileyici oyunlarından biriydi. Özellikle yağmurlu havada yaptığımız yarışlardan aldığım kayfi hiç unutmam. Tabii PS Plus oyunlarına ücretsiz verileceği vaad edilen oyunun aslında sınırlı bir içeriğine erişebildiğiniz gerçeği bıraktığı etkiyi biraz baltalamış olsa da halen konsolun en iyi yarış simülasyonlarından biri.
Sony’nin sanal gerçekliği konsollarıyla buluşturması üzerine Driveclub’ın da özel bir VR sürümü eksik edilmemiş. Evolution Studios ve Sony Interactive Entertaninment iş birliği gelen oyun için ayrıca güzel bir jest düşünülmüş: Orijinal Driveclub’a para verenler, yani season pass’i alanlar için de bir indirim opsiyonu mevcut.

Driveclub VR daha ilk anlarında,  yarış arabamın kokpitine geçtiğim an beni büyüledi diyebilirim. Genellikle yarış oyunlarında bu kamera açısını tercih etmem, aracı dışarıdan tamamıyla görmeyi yeğlerim. Ancak PlayStation VR sayesinde yarış pilotu yerine direksiyon başında kendimi bulunca fikirlerim tamamen değişti. Çözünürlük ve çevre detayları orijinal oyundaki kadar yüksek olmasa da sizi tamamen içine alan, başarılı bir atmosfer sunabilmiş oyun.  Yine de özellikle VR ile yeni tanışanlar için başlarda biraz zorlayıcı gelebilir görseller. Oyun ayrıca saniyede 120 kare görüntüleme hızı sunuyor ve ilk yarışlarınızda “motion sickness” diye tabir ettiğimiz bir bulantı hissedebilmeniz olası. O nedenle bu yeni teknolojiye alışana kadar yarışlar arasında kısa molalar vermeyi ihmal etmeyin.

İçerik bazında oldukça zengin olan oyun orijinal Driveclub’a göre biraz daha kısa bir kariyer modu sunuyor, ancak bu tam olarak kötü bir şey değil; yeni araçlar ve ekstra özellikleri daha hızlı açabiliyorsunuz.  Eski içeriğin üstüne yeni eklentilerle gelen oyunda 100’ün üzerinde yarış pisti ve 80’in üzerinde araç mevcut.  Bu arada bir VR oyununda en iyi yedirilmiş kullanıcı arayüzlerinden birine sahip Driveclub VR, onu da belirtmeden geçemeyeceğim.

Yarış oyunlarına aşina oyuncuların görseller ve içerikten sonra sanıyorum en merak ettiği konu hız hissiyatıdır. PS VR bu konuda bizi kesinlikle memnun bırakmayı başarıyor. Ayrıca çevrimiçi fonksiyonlar sayesinde arkadaş listenizdeki oyuncuların skorları ve turları kaç saniyede tamamladıkları gibi detayları görebiliyor, onların rekorlarını geçmeye çalışabiliyorsunuz. Canlı mücadeleyi sevenler için de çevrimiçi yarış opsiyonu mevcut. Özellikle bu yönüyle oyunun gayet uzun bir ömrü olduğunu söyleyebilirim.

 

Veee… bazı oyuncuları sevindirecek en güzel detayı ise sona sakladım: Oyun Türkçe dil desteğine sahip.

 

Driveclub VR yarış türüne ilgi duyanlar için PS VR platformundaki iyi seçenek. Özellikle yeni oyuncular için direkt tavsiye edebileceğimiz oyun, halihazırda orjinal sürüme sahip oyuncular için de yeni içerikleri ile cazip bir seçenek olma potansiyeline sahip… Season pass sahipleri kendilerine tanınan indirim imkanı ile en azından oyunu ikinci kez tam fiyat ile almak zorunda değiller ve PS VR sahibi bir yarış tutkunuysanız mutlaka oyunu bir de bu platformda tecrübe etmelisiniz.

GENEL BAKIŞ
Oynanış
7.5
Görseller
7.5
Ses / Müzik
7.5
Eğlence Faktörü
8
Fiyat / Performans
8
Önceki İçerikFinal Fantasy XV DLC Çıkış Tarihleri Açıklandı
Sonraki İçerik“Horizon: Zero Dawn” Yaratıcılarından Troy Mashburn GIST’te Oyun Severlerle Buluştu
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
driveclub-vr-inceleme2014’te çıkan orijinal Driveclub PlayStation 4’ün görsel açıdan en etkileyici oyunlarından biriydi. Özellikle yağmurlu havada yaptığımız yarışlardan aldığım kayfi hiç unutmam. Tabii PS Plus oyunlarına ücretsiz verileceği vaad edilen oyunun aslında sınırlı bir içeriğine erişebildiğiniz gerçeği bıraktığı etkiyi biraz baltalamış olsa da halen konsolun...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz