Dota 2 International Ödül Havuzu 15 Milyonu Devirdi!

Bu yılın en büyük Dota turnuvası olan Dota 2 International ödül havuzu hızla büyümeye devam ediyor.

Valve‘un düzenlediği ve bu yılın en büyük Dota turnuvası olan Dota 2 International ödül havuzu 15 milyon doları devirerek geçtiğimiz yılki 11 milyon dolarlık ödül havuzu rekorunu kırdı.

Dota 2‘de Compendium adıyla satılan 10 dolarlık dergilerin %25’lik payı ile büyüyen Dota 2 International ödül havuzu, Valve tarafından 1.6 milyon dolar ile başlatılmıştı. Yani oyuncuların bu ödül havuzu içindeki gelişim payı 13 milyondan fazla.

2014-2015 Dota 2 International Ödül Havuzu
2014-2015 Dota 2 International Ödül Havuzu

Bu aynı zamanda Valve’un Dota 2’deki bu satışlardan oldukça fazla kar ettiğini gösteriyor. Çünkü her bir satıştan %75’lik bir pay yani 7.5 dolar gelir elde ediyor.

Geçtiğimiz 11 milyon dolar olan ödül havuzunu  şimdilik 15 milyon dolar ile deviren Dota 2 International 2015 turnuvası, eSpor tarihinin en büyük ödül havuzu oldu.

Tüm bu Compendium satışları bir araya gelerek 15 milyonluk yeni ödülü de açmış oldu. Valve belki yeni ödül aşamaları ekleyebilir ama şu anlık bütün hedefler topluluk tarafından aşıldı. Compendium satın alan herkes oyun içinden hedeflenen tüm aşamalardaki ödüllerin sahibi olacak. Bu ödüllerden bazıları şunlar; Yeni hava efektleri, spiker paketi, yükleme ekranlar. Tüm hediyelere ve ödül havuzuna buradan bakabilirsiniz.

2015 yılının Compendium satışları başladığı ilk günden 4 milyon dolara yükselmişti ve Haziran itibari ile en büyük oyun ödülü rekorunu elde etmişti. International 2015 turnuvası 3-8 Ağustos tarihleri arasında Seattle’daki Key Arena’da düzenlenecek. Biletler ise satışa çıktıktan 10 dakika sonra tükenmişti.

 

Önceki İçerikUncharted 4 Çözünürlük ve FPS Değerleri Açıklandı, Fotoğraf Modu Onaylandı
Sonraki İçerikLoL PBE Güncellemeleri – 30 Haziran 2015

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz