Civilization VI’da Roma’ya Trajan liderlik edecek

2K ve Firaxis Games 21 Ekim’de Windows PC için çıkacak olan Sid Meier’s Civilization VI’da Roma’ya Trajan’ın liderlik edeceğini duyurdu.

Roma’nın 13. İmparatoru olan Trajan hem başarılı bir asker, hem de başarılı bir idareciydi ve Roma’nın sınırlarını kendisinden sonraki hiçbir İmparatorun ulaşamayacağı ölçüde genişletmişti.

MS 52 yılında doğan Marcus Ulpius Traianus askeri bir ün elde etmiş ve 97 yılının Ekim ayında İmparator olmadan önce Yukarı Almanya’da valilik yapmıştır.

Trajan Roma’nın ekonomisini yıllar boyunca tehdit eden Daçya ile yapılan savaşlarda askeri üstünlük elde etmiştir. Roma 101 yılında Daçya’yı mağlup etmiş, 105 yılında bir kez daha Daçya’yı bozguna uğratmış ve Daçya başkentini yerle bir etmiştir. 113 yılında Trajan uzun yıllar süren çatışmaların ardından Partları işgal etmiş, Ermenistan’ı sınırlarına katmış ve Part başkenti Tizpon’u ele geçirmiştir.

Halkı Trajan’ın inanılmaz askeri yeteneklerine, ona karşı duydukları sevgi ile karşılık vermiştir. Yetim ve yoksul çocuklar için yardım programları sunarak halkının refahı için çalışmıştır. Trajan hayatı süresince Trajan Sütunu ve Trajan Forumu gibi önemli anıt ve yolların da yapımına şahit olmuştur.  Ayrıca milyonlarca kişi tarafından seyredilen gladyatör festivallerine de ev sahipliği yapmıştır.

Önceki İçerikBattlefield 1 Sistem Gereksinimleri Açıklandı
Sonraki İçerikEn iyi 20 Aksiyon Oyunu (2016)
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz