CD Projekt Red’e Polonya hükümetinden 7 milyon dolar destek!

Polonya hükümeti, The Witcher serisinin yapımcısı CD Projekt Red'e devlet fonundan 7 milyon dolarlık destekte bulundu.

The Witcher serisi, özellikle serinin son oyunu The Witcher 3: Wild Hunt ile büyük bir başarıya imza atan CD Projekt Red, Polonya hükümetinden aldığı 7 milyon dolarlık devlet fonu sayesinde ülkedeki oyun gelişimine katkıda bulunması için oluşturulan araştırma hibesinin en büyük payını alan firma oldu.

Şirketin bu desteği almak için Eylül ayında başvuruda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Görüşüne göre yapılan başvuru olumlu bulundu.

CD Projekt Red’in aldığı destek karşısında yeni projesi Cyberpunk 2077 hakkında şu dört öneriyi sunduğu söyleniyor:

  • Şehir Oluşturma: Yapay zeka ve otomasyon ilkelerine dayanan ve yüksek kalitede açık dünya oyunlarının yaratılmasını destekleyen yenilikçi süreçlerin ve araçların gelişimini dikkate alarak gerçek zamanlı oynanabilir, büyük ölçekli “canlı” şehirler oluşturulması için kapsamlı teknoloji.
  • Sorunsuz Çoklu Oyuncu Modu: Kapsamlı teknoloji, birçok oyuncu için eşsiz oyun yaratılmasını sağlar.
  • Sinematik His: Açık dünya ile eşsiz bir film kalitesinde RPG deneyimi sunmak için kapsamlı teknoloji .
  • Mükemmel Animasyonlar: Karmaşık yüz ve vücut animasyonlarının kalitesinde ve üretiminde önemli bir artış sağlayan, açık dünya RPG oyunları için kapsamlı teknoloji.

CD Projekt Red ayrıca, kendisinin sahip olduğu, DRM-free dijital oyunlar için satış platformu olan GOG.com için “popüler konsollar ve işletim sistemleri için çapraz platformlu ve çok oyunculu genel oyun yazılım desteği” sağlamak için Polonya hülümetine ek bir teklif sundu.

Cyberpunk 2077 hakkında şu ana kadar pek fazla resmi bilgi açıklanmadı. Ancak, oyunun The Witcher 3’ten daha büyük olacağı biliniyor.

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde oyunun çıkış tarihi hakkında bazı iddialar ortaya atılmıştı.

Önceki İçerikStar Wars: Rogue One’ın açılış haftasındaki geliri belli oldu
Sonraki İçerikEski Konami başkanı Shinji Hirano, Kojima Productions’a geçti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz