Bylock nedir? Nasıl kullanılır?

Ülkede yaşanan darbe girişimi sonrasında gerçekleşen FETÖ operasyonlarıyla ismi duyulan ByLock isimli uygulama gündemden düşmüyor. Peki ByLock Nedir? Ne için kullanılır hiç merak ettiniz mi? Detaylar yazımızda...

Bylock ismi son günlerde oldukça konuşulan bir uygulama. Sebebiyse ülkede yaşanan darbe girişimi sonrası göz altına alınan bir çok kişinin telefonunda uygulamanın yer almasıydı. Son olarak İstanbul merkezli birçok ilde düzenlenen “Bylock1” ve “Bylock2” operasyonlarında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 103 polisten 99’u tutuklandı. Hatta şaka gibi bir olay olarak ‘bylock’ operyonunu yürüten Savcı’da dün Bylock kullanması sebebiyle gözaltına alındı. Peki nedir Bylock? Nasıl kullanılır? Bylock şu an Türkiye’de kullanılabiliyor mu? Bylock konuşmaları gerçekten de tüm gözlerden uzak yazışmalara olanak veriyor mu?

Türk medyasında çıkan bir çok haberde Bylock uygulamasından defalarca bahsettiler. Mantık olarak Whatsapp gibi bir konuşma programı olmasının yanı sıra türevlerinden farkı olarak yazışmaları kriptoladığından dolayı izlenebilmesi oldukça güç oluyor. Tabii son güncellemesiyle Whatsapp’da da benzer bir kriptolama mantığı mevcut.

Bylock Nedir?

Bylock temel olarak karşılıklı yazışmaları kriptolama yönetmiyle koruyan bir mesajlaşma uygulamasıdır. İOS & Android için uygulamaları mevcuttur.

bylock-mesajlasma

Herkes Bylock Kullanabilir mi?

Ezber bozan medya dilinin aksine herkes tarafından kolaylıkla apk siteleri üzerinden elde edilebilecek bir uygulama olduğunu belirtmekte fayda var. Programın en dikkat çekici özellikleri arasında sadece kullanıcı adını bildiğiniz kişilerle iletişime geçebiliyorsunuz. Tabii sadece kullanıcı adını bilmeniz uygulmayı direkt olarak kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor, artı olarak bir de karşı taraftan gelen onay kodunu girmeniz gerekiyor. Karşılıklı ekleme işlemini gerçekleştirdikten sonra proğramı kullanabiliyorsunuz. Bu süreçten sonra yapılan her bir konuşma kriptolanıyor ve 3. şahışların görmemesi adına mesajlar 3 gün sonra otomatik olarak siliniyor.

Bylock Uygulamasının Geliştiricisi Kim?

Uygulama İOS & Android app marketlerinde geliştirici kısmında sadece By Lock ismi yer almakta. By Lock ABD’de David Keynes ismi üzerinden piyasaya sürülmüş durumda.

Önceki İçerik1907 Fenerbahçe eSpor Takımı Duyuruldu!
Sonraki İçerikClustertruck İnceleme
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz