GameInformer sitesinden Andrew Reiner, 2014’ten bu yana Valve ve Half-Life ile ilgili bir makale üzerinde çalışıyor. Sorularına yanıt aramak için onlarca Valve çalışanı ile görüşme yapmaya çalışmış ancak birçoğu konuşmayı bile kabul etmemiş. Ancak bir gün “Half-Life 3” başlıklı gizemli bir e-posta alan Reiner, oyunun varlığına dair önemli bilgilere ulaşmış.

İsmini vermeyen Valve çalışanının dediğine göre, şirket 5 kişiyi geçmeyen ekiplerle bir zamanlar oyunun üzeride çalışmış ancak yapım asla yayınlanma sürecine yaklaşmamış. Hatta, Valve şirketi, merakla beklenen Half-Life 3 için herhangi bir plan bile yapmamış. Çok fazla fikir ortaya atılmış ancak hiçbirinde ilerleme kaydedilememiş, aslında Valve, Gordon Freeman‘in sıradaki macerası için kendine kesin bir vizyon belirlememiş.

Üçüncü bölümde (Half-Life 3) Gaben ve Valve’daki diğer kişilerin içine sinmeyen bir şeyler vardı. Sonunda proje açlıktan öldü.

Adını belirtmeyen kaynağın dedikleri bunlarla da sınırlı değil. “Half-Life 3 diye bir şey yok.” diyen çalışanın, proje hakkında söyledikleri şu şekilde devam ediyor:

“Valve hiçbir zaman Half-Life 3’ü duyurmadı. Sadece, Half-Life 2’de 3 bölümün olacağı söylendi. Yani şu anda yalnızca serinin iki ana oyunu var. Tartışmasız olarak, bu [Half-Life 3’ün geleceği] aslında söylenmemiş bir söz. Tam bir devam oyunu şeklinde düşünebileceğimiz bir yapım asla vaat edilmedi. Sadece şunu belirtmek istiyorum, insanlar zamanla gelecek hakkında konuştuklarında sinir bozucu olabiliyorlar. Gelecek hakkında konuşmaya başladıklarında, durum geliştirici tarafında farklı olduğu halde, akıllarındaki fikirlerin gerçek olduğunu sanıyorlar.”

“Çeşitli zamanlarda farklı ekiplerin oluşturulduğunu biliyorum. Hepsi, Half-Life 3’ü ortaya koyma umuduyla bir şeylere başladılar. Bazı ekiplerin iki veya üç kişiden oluştuğunu, bazılarının ise proje çöpe gitmeden önce 30-40’a kadar ulaştığını söyleyebilirim.”

Yani Valve birçok kez Half-Life 3’ü somut bir yapım haline dönüştürmeye çalıştıysa da ilerleme kaydedemedi ve Half-Life 3, ölü bir proje haline dönüştü.

Konuya ilişkin daha detaylı bilgiye ve makalenin orijinal haline buradan ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerik2016’da Steam’de en çok oynanan oyunlar belli oldu; sonuçlar şaşırtıcı!
Sonraki İçerikHorizon Zero Dawn Hikaye Fragmanı Yayınlandı

2 Yorum

  1. Ulan Gaben! Kaliteli adamlarını sony’ye Ubisoft’a kaptırırsan olacağı budur.

    Ayrıca ellerindeki Source grafik motoru çağının çok gerisinde kaldı. Unreal4, Unity3 gibi grafik motorlarıyla yapılan oyunlara bakınca Source ile aralarındaki kalite farkını ortaya koyuyorlar zaten. (Bkz: Csgo vs rainbow six siege)
    Konu biraz kaydı ama bence oyunun yapılamamasının bir sebebi de ellerindeki eskimiş grafik motorudur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz