6 milyondan fazla Final Fantasy XV piyasaya sürüldü

Final Fantasy 15'in satışları oldukça iyi gidiyor.

Oyunun yayıncısı Square Enix, dünya genelinde 6 milyon adetten fazla Final Fantasy XV‘in perakendecilere gönderildiğini açıkladı.

Japon firma yayınladığı basın bülteninde, bu rakamın içerisine dijital oyun satış verilerinin de dahil olduğunu belirtti. Ancak, ‘piyasaya sürülen’ yaklaşık 6 milyon Final Fantasy XV’in tamamının satılmadığının altı çizildi. Yani bu veriler, oyunun satış rakamlarını değil, perakendecilere gönderilen ünite sayısını temsil ediyor. Ayrıca, dijital ve fiziksel satışlar arasındaki farka ait bir bilgi verilmedi.

Square Enix daha önceden yaptığı açıklamada, Final Fantasy XV’in çıkış döneminde yaklaşık olarak 5 milyon adet sattığını duyurmuştu. Bu açıklamada önce ise oyunun yönetmeni Hajima Tabata, “başarılı olabilmek için” 10 milyondan fazla satılması gerektiğini söylemişti. Tabata daha sonra sözlerine açıklık getirerek bunun stüdyonun amacı olduğunu, kar elde etmek için bu rakama ulaşmasının şart olmadığını ifade etmişti.

Final Fantasy XV’in çıkışı oldukça uzun bir süreçti. Yıllar önce E3 2016′da Final Fantasy Versus XIII adıyla duyurulan yapım, E3 2013‘de Final Fantasy XV olarak tekrardan karşımıza çıktı. Oyun birçok kez ertelendi ve oyunun nihai çıkış tarihi olarak 29 Kasım 2016 belirlendi. En sonunda Final Fantasy 15, Xbox One ve PlayStation 4 için 29 Kasım’da çıkış yaptı.

Tam DÖRT SAYFALIK DETAYLI Final Fantasy XV incelememizi okumak için tıklayınız.

Önceki İçerikAnt-Man and The Wasp’ın çekimlerinin başlangıç tarihi belli oldu
Sonraki İçerikFor Honor Kapalı Beta Tarihi Duyuruldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz