2014 League of Legends Dünya Şampiyonu Samsung White!

Ülkemizde de bayağı oynanan, Riot Games tarafından geliştirilen League of Legends’in 2014 sezonu şampiyonu bugün oynanan final karşılaşmasıyla beraber belli oldu. Türkiye’den Dark Passage’ında katıldığı 2014 League of Legends Dünya Şampiyonasında ödül Kore’nin. 40 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen turnuvada Final maçında Samsung White ve Star Horn Royal Club karşılaştı. Samsung White 3-1 skorla Şampiyon oldu!

Ülkemizde e-spor’u biraz daha büyük bir kitleye çevirmeyi sağlayan League of Legends birde ülkemizden bir takımı, Wildcard kazananı Dark Passage’i da turnuvada konuk etti. Ne yazık ki turnuvada pek bir başarı göstermesek te bu denli büyük bir turnuvaya katılabilmek büyük bir başarıydı.

Temsilcimizle beraber A grubunda yer alan şampiyon takım, yenilgisiz tamamlayarak çeyrek finale çıktı. Turnuva ikincisi Star Horn Royal Club ise B grubunda yer almıştı ancak çeyrek finale çıkması şampiyonlar gibi yenilgisiz değildi. Kardeş takımları Samsung Blue’yu 3-0 yenmeyi başarıp Finallere çıkan şampiyon takım sadece 2 oyun kaybettiler.

Finalde ilk iki maçı kazandıktan sonra yaklaşık 40 dakika süren üçüncü maçı kaybettikten sonra Star Horn Royal Club’a kazanma fırsatı tanımadan diğer bir maçı da alıp 3-1 gibi bir skorla rahatça finali kazandılar. Turnuvanın MVP’si ise Destek (Support) rolünde oynayan Mata seçildi. Samsung White tamı tamına 1 milyon Dollar’ın kazananı da oldu.

Şimdilerde fanlar tarafından finallerde kullanılan 5 karakteri yeni oyun içi kıyafet getirilmesininde beklenildiğini not düşelim. Tebrikler Samsung White!

Önceki İçerikKontakt 5 İzlenimleri
Sonraki İçerikPayday 2’ye eskilerden bir dost: Hoxton!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz